Google

úterý 21. července 2009

Praha prostě chce českokrumlovskou točnu zlikvidovat.

Existence českokrumlovského otáčivého hlediště je stále ohrožena. Představitelům Českého Krumlova, na jehož pozemcích točna je, Českých Budějovic jako vlastníka i Jihočeského kraje se podařilo termín odstranění otáčivého hlediště ze zámeckého parku podařilo odsunout na rok 2016, to však ministerstvu kultury nestačí.

Pražské ministerské úředníky, kteří patrně už oslavovali vítězství nad Jihočechy, zvedl ze židlí jihočeský plán točnu v Českém Krumlově ponechat, pouze ji přemístit ze zámeckého parku na sousední pozemek. Tím by byly splněny podmínky UNESCO, park by byl bez točny.

Úředník ovšem musí papežštější než papež, a tak Praha trvá na likvidaci točny. V pozadí nervozity ministerstva kultury mohou být zájmy některé pražské kulturní mafie, které možnost odlivu peněz, z kapes zahraničních hostů, do regionů nedává klidně spát. Jihočeské divadlo si v létě v Krumlově vydělává částky odpovídající slušné úrovni divadla. To zřejmě v Praze těžko někdo nese. Každá korunka ze zájezdu pražských divadel je dobrá, rádobykulturní venkov hercům, kteří mají jméno, dobře zaplatí i za sebevětší blbost na jevišti
.

Žádné komentáře:

Okomentovat