Google

pondělí 28. února 2011

Rozdíl mezi Klausem a Hitlerem je kolik let?

"Mezi Koniášem a Halíkem je rozdíl 300 let," nechal se slyšet Václav Klaus. Jezuitovi Koniášovi jako první nasadil vlčí hlavu spisovatel Alois Jirásek, který mimo toho v honbě za slávou a ziskem se neštítil ani z husitských vrahů a paličů udělat hrdiny.


Žádné známé historické prameny nepřipisují Koniášovi vlastnosti kulturního barbara a náboženského fanatika, ale naopak propagátora vzdělanosti českého národa (stačí se zeptat v Golčově Jeníkově, kde Konáš působil). Ke Koniášovi Klaus přirovnal profesora Halíka, protože odmítá diskriminaci některých českých občanů.


Václav Klaus opět při svém veřejném vystoupení nezapřel svůj vřelý vztah k extremizmu a úchylkám. Klaus v tažení proti Evropské unii a proti občanské společnosti využívá každou příležitost. Jistě mu k tomu pomáhají soudružské vztahy z minulosti i současnosti. Tím, že podporuje nácka Batoru, jenž plánoval vystěhování Romů do Indie, a uráží profesora Halíka, si Klaus jistě získá na svou stranu všechny nacistické strany (včetně cyniků z některých parlamentních stran) i vyznavače jednoduchých řešení židovských, cikánských a podobných otázek. (Jiří Krž, 28.2.2011)

2 komentáře:

  1. „Pan prezident je už nejen expertem na kinematografii a klimatologii, ale nyní také na teologii a pravost víry. Jeho teologické posudky nehodlám komentovat," uvedl pak pro ČTK v reakci na Klausovy výroky Tomáš Halík.

    OdpovědětVymazat