Google

úterý 15. února 2011

Strach je úspěšný pomocník.

Není možné si dělat přehnané iluze o lékařském řemesle a morálce lékařů. Převažuje však zdravotnický personál, včetně doktorů, který dělá svou práci dobře. Někdy dělají i více, než se od nich požaduje.


Každý hlas s nepříjemným zážitkem některého z pacientů je právě dnes velice silnou vodou na mlýn všech politiků této současné vládní garnitury. Jednotlivé hlasy a projevy s odstrašujícími „brutálními zážitky“ občanů v ordinacích jsou vítané. Většina médií jsou (stejně jako za socializmu) poslušní přisluhovači vlády, a tak ochotně a rádi publikují všechny pomluvy na adresu nepřátel.


Nečas, Heger a ostatní kolem nich vycházejí z osvědčené volební kampaně, daří se jim opět vyvolat mezi lidmi strach, získat tím veřejné mínění na svou stranu a rozdělit lidi (rozděl a panuj). Budou moci dál bez problému a bez omezení uskutečňovat svoje další privatizační záměry a podporovat rozvoj soukromého kšeftování s lidským zdravím.


A nejenom to. Daří se přesvědčit většinu občanů, že doktoři jsou lumpové, myslí jen na svůj prospěch a za všechno páchané zlo mohou jen právě oni. Vládnoucí panstvo se pokouší všemi způsoby proměnit naši veřejnost ve stádečko ovcí ovládané na dálku odulým bačou Nečasem a jeho servilními ovčáky. (J.Krž, 15.2.2011)

Žádné komentáře:

Okomentovat