Google

neděle 13. února 2011

Kdo nebyl na plese AK, jako by neexistoval.

Výborná nálada, bohatá tombola i raut a sály plné tancechtivých rozjařených párů. Taková byla nálada na jubilejním 10. agrárním plese v pražském paláci Žofín.


Ples zahájil noblesně opat Želivského kláštera Ignác Bronislav Kramár. Přivítal v bílém rouchu přítomné a požehnal plesu.Dodržel slovo, které dal prezidentu Agrární komory ČR Janu Velebovi na novoročním koncertě v Želivi, že premonstráti přijmou na oplátku pozvání na žofínský ples, a tak se i stalo.


Jako každoročně nechyběli zástupci řady zahraničních velvyslanectví, předseda Senátu ČR Milan Štěch a prezident Hospodářské komory Petr Kužel. Hlavně ale zaplnili oba sály hosté z celé České republiky, zemědělci a potravináři.


Ples zahájily mažoretky, tančila skupina Květinky a Květy a předtančil i Saša Hemala s partnerkou, nechyběly ani krojované páry a večerem provázel ve velkém sále paláce Žofín K-band se svými sólisty. (Zdroj: apic-ak)

3 komentáře:

  1. Ministr Fuksa neměl peníze na vstup,Dřevěnou knihu zapomněl na WC.

    OdpovědětVymazat
  2. Řekl už někdo p. ministrovi, že jednotné
    19 % DPH na vše znamená na jednotném zemědělském trhu EU další znevýhodnění českých zemědělců proti zemím,kde jsou dvě nebo více sazeb, (neboť ve většině zemí EU jsou nižší
    sazby(BRD) nebo nulové sazby(GB) většinou
    na zemědělské výrobky,hnojiva, krmiva,léčiva..
    A to v situaci, kdy čeští rolníci ještě nemají 100% plateb z Bruselu a česká vláda předpokládá
    minimální platby z národních zdrojů!
    Qui bono?

    OdpovědětVymazat
  3. DPH se počítá a platí v zemi prodeje, takže na zvýšení saby DPH v ČR doplatí český kupující, ale ne Němec, když si v Německu koupí české pivo nebo jakoukoliv českoupotrvainu, nebo když německá firma použije na výrobu zemědělskou surovinu z ČR. Čili žádné znevýhodnění českých zemědělců.

    OdpovědětVymazat