Google

sobota 22. ledna 2011

Karlovarský hokej v ruletě?

Neuplynuly ani dva roky od doby, co bossové karlovarského hokeje slibovali vytvoření dvou špičkových hokejových týmů – jeden pro českou extraligu, druhý pro ruskou KHL (odkaz), a nová miliardová karlovarská hokejová aréna (odkaz) je stavěna před fakt, že by neměla vidět žádný ligový hokej. Tým Energie by se z trucu měl přestěhovat do Sokolova.



Sny o ruských penězích nepostihly jen karlovarské sportovní podnikavce, objevily se i v Hradci Králové (odkaz). Naštěstí se našli lidé, kteří zůstali při zemi a do dluhové pasti žádný český tým nepustili.


Peníze ovšem svým způsobem ovládají i českou extraligu, přičemž značná část pochází od radnic měst, kde se nejvyšší soutěž hraje. Do hokeje v Karlových Varech zasáhly podzimní obecní volby, nové vedení města je spíše zaměřeno na kulturu - a s hokejisty nebo se sportovní částí veřejnosti až tak nesympatizuje. Kolik minulé vedení města na hokej dávalo, není už podstatné, spor mezi klubem a městem je o 1,5 milionu. Klub si vydíráním chce peníze od města vytrucovat. Na své straně má samozřejmě fanoušky, kterým se do Sokolova jezdit nechce.


Situace pro karlovarskou radnici vůbec není jednoduchá. V případě, že by extraligový hokej opustil KV Arénu, na jejímž provozu se město doposud podílelo částkou deset milionů, a nepodařilo se sehnat jiné pravidelné akce, tak by město muselo na provoz dávat 40 až 50 milionů.

Žádné komentáře:

Okomentovat