Google

pátek 11. června 2010

Ruská KHL v Hradci Králové nebude.

Po Bémově pražské Olympiádě vzal za své i další český kocourkovsky „chytrý“ nápad hrát miliardovou ruskou Kontinentální hokejovou ligu v Hradci Králové.

Podnikatelsky naivní zakladatelé klubu Hradecký Lev údajně sehnali přes 300 milionů korun, které by měly stačit k reprezentaci českého hokeje, jak tamní nadšenci vyhlašovali. Mimo starého stadionu, který je vhodný pro 2. ligu, nemají ani jednoho hráče. Není možné se zástupcům ostatních českých hokejových klubů divit, že si partyzánštinou Východočechů nechtějí nechat rozložit ustálený, vcelku dobře fungující systém českých soutěží.

Hradečtí se oháněli tím, že mnoho extraligových hokejistů projevilo ochotu za hradecký klub hrát. To je však jeden z hlavních důvodů, proč extraligové kluby i vedení svazu nesouhlasí s KHL v Hradci Králové. Kluby se potýkají s nedostatkem financí a hráčů. Vychovat či získat, a udržet, jakéhokoli průměrného hráče je velkým problémem. Peníze ruských oligarchů, které by se dostaly do rukou nezkušených hradeckých hokejových manažerů a do rukou zkušených tunelářů, by zřejmě v extraligových klubech udělaly průvan. Největší škodu by extraligovým klubům způsobil úbytek diváků a sponzorů, a především úbytek televizních přenosů.

Podle reakcí z ruské strany se po zamítavém verdiktu Českého svazu ledního hokeje patrně ulevilo i představitelům KHL. Hradečtí furianti však se bijí v prsa a vykřikují, že do roka a do dne se v Hradci KHL hrát bude.(R. Fischer, 11.6.2010)

Žádné komentáře:

Okomentovat