Google

pondělí 16. března 2009

Kontinentální hokejová liga se Karlovým Varům vzdaluje.

Minulý týden byly obnoveny rozhovory mezi Kontinentální ligou a karlovarskou Energií o případném přistoupení loňského extraligového vicemistra do ambiciózní ruské soutěže.

Situace je taková, že zájem o start Energie v Kontinentální lize mají hlavně Rusové. Ze současné ligy patrně vypadnou Chimik Voskresensk a Vitjaz Podolsk Čechov, oba týmy údajně řeší velké ekonomické potíže

Už dřív se spekulovalo o přistoupení dalšího klubu z Běloruska. V úvahu prý připadá tým z Dálného východu, možná z Japonska. Kontakty s německými, švédskými či finskými kluby nejsou podle všeho reálné, zbývá tedy Energie Karlovy Vary.

Karlovarský generální manažer Miroslav Vaněk připustil, že Západočeši splnili v podstatě všechny nutné podmínky účasti, až na finanční oblast. Všechno se točí kolem peněz, což je samozřejmě klíčové. Rusové nabídli v tomto ohledu pomoc,

Vedení Energie kývne jedině za předpokladu, že to bude ekonomicky únosné. Vtom případě by pak měly Karlovy Vary patrně dva týmy — jeden pro Kontinentální ligu, druhý pro domácí extraligu.

Vinou globální ekonomické krize je šance na start Energie v KHL 2009-2010 menší, než se ještě loni na podzim zdálo. Hraniční datum bylo letos stanoveno na 15. května, do té doby musí být znám počet účastníků i jejich konkrétní seznam.

Žádné komentáře:

Okomentovat