Google

čtvrtek 9. prosince 2010

Komisař Ciolos přesvědčoval EK za pomoci lahví.

Komisař pro zemědělství EU přišel na zasedání Evropské komise s lahvemi mléka, minerální vody a Coca-Coly. Vyjmenoval výrobní náklady a prodejní ceny těchto výrobků a dokázal, že nejhůře na tom jsou producenti mléka.

Ciolos poukázal i na rozdíly mezi státy. Ve Skandinávii dostávají zemědělci za litr mléka až 41 centů (10.25 Kč), přitom v zemích ve stejné zeměpisné šířce jako jsou pobaltské státy Litva a Lotyšsko je cena syrového mléka 25 centů (6,25 Kč). Komise jeho argumenty uznala a slíbila pomoc.

Podle EK je v zemích, kde jsou nízké ceny mléka, hlavním problémem nejednotnost a špatná organizovanost zemědělců v novýc členských zemích EU. Regulace trhu a umělá tvorba odbytových družstev se nedoporučuje. Marketingový systém starých členských států se osvědčil, proto by neměl být napadán.

4 komentáře:

  1. dobrej argument ten čilouš musel studovat s palasem ty země jsou na chlup stejné hory půda akorát ty platy mají trošilinku rozdílné!!s německem máme také stejné pásmo proto chtějí doktoři jejich platy !bravo čilouš je vidět že východ vnesl do zkostnatělé eu nový vítr

    OdpovědětVymazat
  2. A v CR /2009/ vykupovaly mleko nejmene dve mlekarny pod 22 centu/l tj. pod 5,5 Kc/l mleka
    kvality I.,pri normovanych hodnotach podle CSN!
    Od malych dodavatelu dokonce za 18 centu, tj. za cca 4,5 Kc/l!

    OdpovědětVymazat
  3. "mlékárny vykupovaly za 5,5 a od malých dodavatelů za 4,5"a co stejné rovné podminky souzi!!!!co??po jíných chcete rovnost a jak se chováte doma!!!

    OdpovědětVymazat
  4. S duverou se obratte na mlekarny. Ja s rovnymi podminkami problem nemam.

    OdpovědětVymazat