Google

úterý 30. listopadu 2010

Z pytláka se stával nejlepší hajný.

Na shromáždění zemědělců v Lucerně vedle stovek zemědělců dorazili vedoucí představitelé dalších nevládních organizací a zemědělských odborů. Přišli i šéfové největších firem v oboru, mimo jiné majitel skupiny Agrofert Holding, podnikatel Andrej Babiš.


K pobavení části publika přímo na pódiu Babiš předal premiérovi řepkové mýdlo a olej. Babišem vlastněná společnost Preol je jedním z největších zpracovatelů řepky v ČR. Babiš se na veřejnosti netají tím, že především zásluhou jeho lobbingu přehlasovala letos sněmovna veto prezidenta Václava Klause a prosadila povinné navýšení podílu biosložky v pohonných hmotách.


Na tiskové konferenci Babiš odpovídal na dotaz, jak ale z hospodářské krize ven: Babiš uvedl, že v EU patříme mezi šest zemí, v nichž schodek rozpočtu a zadlužeností patří k těm nejmenším. Dokázal by si představit, jak získat potřebné miliardy na uspokojení potřeb zdravotnictví, školství, ale i zemědělství. Jmenoval některé státní podniky, jejichž prodej by byl lukrativní. Pak stejně jako někteří další kritizoval zbytečné úniky financí, ať je to nekontrolovatelným tunelováním některých firem, únikem daní a podvody. (Zdroj: AK)

Žádné komentáře:

Okomentovat