Google

úterý 9. listopadu 2010

V Praze mezi ČSSD a ODS rozdíl asi není.

V říjnových parlamentních volbách odevzdalo pro kandidátku ČSSD v Praze svůj hlas 96 706 voličů. Stranu do voleb vedl Jiří Diensbier. Tito lidé volbou sociální demokracie dali najevo, že nesouhlasí s programem a s kandidáty jiných stran, zejména s chováním ODS, která je v hlavním městě prolezlá klientelizmem.

S tou ODS, která v Praze ztratila dobrou pověst i "vedoucí úlohu", bratří se nyní vyjednávací tým ČSSD. Pro vyjednavače (Hulínského a Březinu) je ODS nejbližší, její představitele a její názory totiž „dobře znají“ a věří v nalezení společných not. Dientsbier, když nechtěl popřít své sliby, z vyjednávacího týmu odstoupil.

České noviny uvedly: „...šéf pražské ČSSD Petr Hulinský si v posledních třech letech vydělal v městských firmách minimálně 18,9 milionu korun“. Jeho kolega Karel Březina získal v minulosti místa v dozorčích radách řady společností. Nejvýznamnější z nich jsou České dráhy, kam nastoupil společně s ředitelem ČEZ Martinem Romanem. Není pochyb o tom, že by oba sociální demokraté na ony lukrativní peníze a posty nedosáhli, kdyby neměli krytí "opoziční smlouvou".

Je také záhadou, proč oněch 96 706 voličů, kteří volili bezúhonného Diensbiera, nyní mlčí. Je nepochopitelné, proč tito voliči nezorganizují mezi sebou akci, která by podpořila slušný a zásadový postoj člověka, jehož volili v prvé řadě. (Jiří Krž, 9.11.2010)

1 komentář:

  1. Jedina moznost: umoznit Praze se odtrhnout od CR.
    Zmenit sdileni dani v CR. Parlament nechat zasedat
    na louce v HorniDolni.

    OdpovědětVymazat