Zaměstnanec jedné rakouské uzenářské firmy prozradil složení obyčejných párků a salámů, které firma vyrábí pro české hyper- a supermarkety. Na 100 kg uzeniny jsou použity tyto komponenty:
15 kg kostní moučka (nazývaná separát)
15 kg sádlo vepřové
26 kg emulze z kůží
10 kg chemický gel
6 kg škrob
22 kg voda ve formě ledové strouhanky
2 kg sůl
2 kg soja
1 kg emulgátor
1 kg koření a barvivo
Prakticky stejné je složení psích konzerv, rozdíl je pouze v tom, že psi tam mají navíc vitaminy a minerální látky.
Proboha! Asi to každý z nás tuší, ale tady to vidím prvně černé na bílém.
OdpovědětVymazatTu informaci prozradil zaměstnanec rakouské firmy přímo Vám (autorovi blogu), nebo byla někde publikována? To mne ENORMNĚ zajímá!
Zdrojem je prezentace Řeznická čest."
OdpovědětVymazatSlávo Dobrý, díky, ale stále jste tajemný jak hrad v Karpatech :-) Zadávám "řeznická čest" do Googlu a nic mi to nenajde - dělám něco špatně?
OdpovědětVymazatAle abyste mi rozuměl - já tomu samozřejmě věřím! Ale aby s tím šlo nějak pracovat dál, bylo by dobré zdroj znát ...