Google

sobota 23. října 2010

Jediným účinným trestem pro bohaté řidiče je odebrání řidičského průkazu.

Od začátku roku 2011 budou v Rakousku zpřísněny tresty pro řidiče, kteří v silniční dopravě překračují povolenou rychlost. Shodla se na tom koaliční vláda socialistů a lidovců. Přesné znění komplikovaného zákona bude zřejmě známo v listopadu.

Podle rakouské policie jediným účinným trestem pro bohaté řidiče je odebrání řidičského průkazu.

Podle nynějších předpisů při jízdě v obci rychleji o víc než 60 km a mimo obec víc než o 70 km je odebrán řidičský průkaz na 6 týdnů, podle nového zákona se délka odnětí zdvojnásobí na 12 týdnů. Při překročení rychlosti o víc než 90 km v obci a 100 km mimo obec bude odebrán řidičák na půl roku. Tyto tresty jsou současně s vyměřenou pokutou.

Nemilosrdní budou rakouští policisté k zahraničním řidičům, kteří nebudou mít peníze na zaplacení pokuty. Současná praxe je taková, že odjedou za hranice a rakouské orgány jsou proti nim bezmocné. Podle nových předpisů jim bude do té doby, než zaplatí, odebráno auto.

Rakouským řidičům, kteří pojedou v obci více než 150 a na volné silnici více než 220 km/hod bude soud moci odebrat řidičský průkaz, jeho návrat bude možný po novém absolvování autoškoly.

Žádné komentáře:

Okomentovat