Google

středa 27. října 2010

Praha jako majitelka Čech a Moravy.

„Praha je všech Čechů ráj,“ zpívalo se v době kankánu, na počátku 20. století. Není důvod tomu nevěřit. „Dříve v Praze bývalo draze,“ proto každá husička, šunka či hrudka másla dodaná z venkova příbuznými či známými byla milá, proto i Pražané byli milí a vítali venkovany, jimž hrdě ukazovali matičku Prahu.




Dneska by se více asi hodilo zpívat, že „Praha je všech Čechů neštěstí.“ Z pražského lumpenproletariátu se stala politická a hospodářská elita, jíž ovšem nestačí vláda nad Prahou, chce vládnout celé zemi, snad celé Evropě. Venkov už pro Prahu není zajímavý. Potraviny, levnější než jsou ve zbytku Čech, dovezou se z jiných světadílů, peníze do Prahy přivezou turisté z Ameriky a Japonska. Proto může Pražan prohlašovat:

„Řekněme si upřímně, co už dávno víme, tedy že my v Praze dáváme ostatním povely ke spánku, k jídlu a k odchodu na záchod. Že nám v Praze mohou být burani z venkova vděční za to, že patříme mezi ekonomickou elitu v EU. Že ví-li svět o něčem českém, ví o Praze. Je třeba konečně otevřeně přiznat Praze její privilegia a oficiálně přijmout fakt, že Praha je výjimečná. Nelze přece připustit, aby do toho, co se děje v Praze, mluvili nějací maloměšťáčci z Uherského Hradiště nebo ze Žďáru nad Sázavou. Natož aby náš politický kurz určovali „kriplove z Moravy“.


Jedině my v Praze máme ten správný politický názor, my svoji vlastní levicovou verbež dokážeme držet zkrátka. A tak to chceme i v parlamentu, protože stát jsme my a Prahu si rozvracet nedáme. Nedáme si ji rozvracet zasranou levičáckou orientací a nenecháme si ji rozvracet ani tím tupým moravským maloměšťáctvím. Tak přísaháme my, hrdí potomci normalizačních zelinářů a číšníků, jejichž odkaz je nám tak drahý…“(BL)

Žádné komentáře:

Okomentovat