Google

čtvrtek 17. února 2011

Ústavní soud má problémy s Ústavou.

"Ty máš recht, a ty máš taky recht," jako první instance spor dvou sousedů rozhodl vesnický starosta v 19. století, "takže to necháme, jak to leží a běží!" Sousedům nezbývalo než se podřídit, pokud nechtěli utrácet peníze u okresního soudu.


K podobným verdiktům jako vesničtí starostové, jejichž nejvyšším vzděláním byla obecná škola, v poslední době dochází stále častěji Ústavní soud, který pod vedením Pavla Rycheckého (bývalého komunisty) dostává podobu myslivecké poslední leče.


Ústavní soud se změnil v divadlo, když za přítomnosti televizních kamer projednával žalobu sociální demokracie na vládu a parlament, kvůli zneužití institutu legislativní nouze. V hlavní roli vystoupil premiér Nečas, jenž zdůvodnil použití hrubé síly kvůli tomu, že hrozilo nebezpečí projednání zákonů zdlouhavým standardním způsobem. Ctihodní soudci pokývali hlavami. Standardní způsob? A v právním státě? To je na pováženou! Šalamounské rozhodnutí se musí nechat uležet. Jednání bylo odročeno na 22. února.


Jen pomatený snílek může od tohoto soudu očekávat jiné rozhodnutí než například u zdravotnických poplatků. „Zdravotní péče je u nás bezplatná na základě zdravotního pojištění, takže poplatky jsou v souladu s ústavou a bezplatností zdravotní péče."

Tak formulovat by to nedokázal starý vesnický starosta, který i bez právnického vzdělání tušil, že skutečná spravedlnost neexistuje.(Jiří Krž, 18.2.2011)

3 komentáře:

  1. Když máte zakaz řizení motorových vozidel a nevíte otom aní ste nedostal žádny výrozumění jeto tresní čin.

    OdpovědětVymazat
  2. Byl sem Mimo Uzemi České Republiky Od.22.9.10 do 20.11.10 a tu dobu sem nejezdíl Autem,Pak sem onemocnel takže sem nemoch jezdi až teprve jednov sem jel Autem a Skutecne sem nevedel ze mam zakz

    OdpovědětVymazat
  3. Tak že když Se pudu za strom a tam se výčurám tak taky je tresni čin

    OdpovědětVymazat