Google

neděle 19. prosince 2010

Myslivecká unie nově pod prapory ČMMJ.

Zpráva: „Ing. Jaroslav Palas – předseda ČMMJ a Ing. Jaroslav Kostečka – jednatel ČMMJ se rozhodli připojit a pracovat s dalšími čelními představiteli Myslivecká unie ČR, která působí jak v oblasti myslivosti, tak i v oblasti tvorby krajiny a rozvoje venkova. Tato činnost je a bude velkým přínosem pro naši společnost.

Myslivecká unie byla založena 9. dubna 2010, kdy si výkonná rada zvolila předsednictvo:

1. Předsedou byl zvolen ing. J. Záhorka z Agrární komory ČR,

2. výkonným místopředsedou ing. L. Řehák z Asociace profesionálních myslivců.

3. Člen předsednictva ing. J. Stehlík z Asociace soukromých zemědělců

4. ČR, ing. F. Frola z Mezinárodního sdružení myslivců příhraničí,

5. J. F. Votava z Řádu svatého Huberta

6. doc. ing. M. Vach ze Safari club Bohemia chapter.

7. Tajemníkem VR je Pavel Kříž z APM ČR.

O členství a spolupráci projevily zájem i další subjekty; je tedy předpoklad, že se Myslivecká unie bude dále rozšiřovat. Je možno uvést, že organizace sdružené v Myslivecké unii disponují počtem více než 100.000 členů.

Vstupem ČMMJ do Myslivecké unie se situace podstatně změnila. Agrární komora, která měla Mysliveckou unii táhnout, stala se brzy zbytečnou, a to i bez přímého okopávání Palasem a Kostečkou. Stačil na to in g.Řehák. Takže Záhorka se zbavil chomoutu, odstoupil z čela svazu a jeho místo zaujala Marie Masaříková z Tachovska. (F.Novotný, 19.12.2010)

2 komentáře:

  1. Kdo je zTachovska může vidět kam přišla myslivost. o kterou zde přišlo stovky myslivců. Například nesmí nikdo lovit, kdo je pojištěn u Halali.

    OdpovědětVymazat
  2. Ptám se v jakém roce to bylo? Jaké honitby máte na mysli(vlastní, společenstevní, apod?).U nás v rámci zločinné kolektivizace a na základě komunistického Hradeckého programu byli vlastníci -sedláci -myslivci, movití zájemci (bezzemci) vyházeni z honiteb už v r. 1948.

    Nebo máte na mysli současné lidové lovce, asi nevlastníky honebních pozemků -koníčkáře, kteří neuspěli v konkurenci jiných zájemců o nájmy cizího majetku?

    OdpovědětVymazat