Google

sobota 11. prosince 2010

Jako v politice: Dluhy fotbalových šéfů zaplatí všichni.

Po krkolomných projektech předchozích vedení Českomoravského fotbalového svazu chybí v pokladně svazu peníze. Současnému vedení se nepodařilo najít potřebné sponzory, kteří by zalepili díru v rozpočtu svazu. Bafuňáři nevědí jak k potřebným 50 miliónům přijít.



Ivan Hašek, předseda ZO SSM Sparta, při generální stávce v prosinci 1989.

Českému fotbalu přes rok a půl vládne JUDr. Ivan Hašek, jenž byl do funkce zvolen jako spása, neboť prohlašoval, že sehnat peníze pro něj není problém: “Nejedná se pouze o jednoho sponzora, možností je víc,“ řekl po svém zvolení.

Jedna s těch Haškových možností, jakou nikdo nečekal, je právě na spadnutí. Hašek se shlédl v současné české vládě, dluhy budou muset zaplatit všichni. Záměrem fotbalových šéfů je zavedení poplatků (100 Kč) od všech hráčů, trenérů, masérů, lékařů a všech členů realizačních týmů, rozhodčích, delegátů, agentů, dalších lidí pracujících u fotbalu a futsalu. Stokorunový poplatek budou platit profesionálové i amatéři. Ušetřena nezůstane ani mládež. I ti nejmenší „caparti“ musí platit.

Fotbal se zřejmě má vydat podobnou divokou cestou jako rychle vzkvétající florbal. Ten nepotřebuje registrace, stačí platit. Na hřiště může nastoupit kdokoli, stačí zaplatit stokorunu, která směřuje do Prahy.

Tak v praxi vypadá Klausův systém peněz až na prvním místě. Jak ve vládě, tak v organizacích. Šéfové nadělají dluhy, žijí si na vysoké noze, když se to provalí, jsou vyměněni. Funkcionáři organizací zmizí za hranicemi, politici jsou chráněni imunitou. Dluhy zůstanou. Musí je splácet ti, kteří je nenadělali.

Žádné komentáře:

Okomentovat