Google

čtvrtek 25. listopadu 2010

Zemědělský výbor PS zamítl dorovnání přímých pateb pro zemědělce.

Zemědělský výbor Poslanecké sněmovny dnes zamítl návrh na dorovnání přímých plateb českým zemědělcům. Návrh, aby zemědělcům byly dorovnány přímé platby z českých zdrojů, podali poslanci Hašek a Skopal. Jednalo se o částku 4,8 miliard korun.

Peníze do zemědělství měly podle poslanců Haška a Skopala být přesunuty z Pozemkového fondu (1,5 mld Kč), ministerstva obrany (1,4 mld Kč) a ze státních prostředků (1,9 mld Kč).

V předcházejících letech byly přímé platby zemědělcům dorovnávány podle dohod uzavřených při vstupu ČR do EU. Nyní vládní koalice odmítla plnit závazek. Svůj odpor proti zemědělským podporám zdůvodňují úspornými opatřeními v příštím roce.

Ministr zemědělství Fuksa se pokouší zemědělskou veřejnost uklidnit slibem, že nějaké peníze se mohou najít a alespoň částečně mohou platby být dorovnány.

Zdůvodněním, že šetřit musí všichni, vládní koalice přiznává, že prostředky na splnění dohody jsou, ale není vůle. Poslanci vládní koalice posměšně naznačili, že z českých zemědělců, jichž je tak málo, že nemohou ovlivnit volební výsledky ani způsobit revoluci, vláda žádný strach nemá. (F.Novotný, 25.11.2010)

1 komentář:

  1. Poslanci vladni koalice jsou prevleceni komanci.
    Rozkradli republiku a ted chteji navic pres byvale
    stbaky prodat Germanum nejen pohranici, ale /pres
    nerovnou soutez na jednotnem trhu potravin EU/
    i pudu a lesy ve vnitrozemi CR, stejne, jak 40 let prodavali komanci CR na vychod. Jedna stbacka pakaz!

    OdpovědětVymazat