Google

úterý 2. listopadu 2010

Vláda zemědělcům nechce dát ani korunu.

Pět priorit si po jmenování ministrem zemědělství vytyčil Ivan Fuksa a v pondělí společně s premiérem Petrem Nečasem rekapitulovali jejich dosavadní naplňování a plány dalšího postupu. Těmito prioritami jsou spravedlivé podmínky pro podnikání v zemědělství, poctivá správa majetku státu, ochrana půdy před erozí, povodněmi a zastavováním, zvýšení konkurenceschopnosti českých zemědělců a dokončení majetkového vypořádání.

Jasné zadání dostal ministr Fuksa i od premiéra Petra Nečase: „Neposilovat roli státu v podnikání. Naopak, zmenšit zasahování státu tam, kde zbytečně obtěžuje zemědělce či obyvatele venkova. Fotovoltaika nás poučila, jaké škody mohou napáchat nepromyšlené státní zásahy. Očekávám, že ministr zemědělství zabrání tomu, aby se podobný průšvih opakoval třeba u biomasy.“

Ministerstvo zemědělství se během minulých měsíců nezabývalo jen přípravou koncepcí. „Jsem rád, že již po třech měsících je za námi řada konkrétních výsledků, významných koncepčních kroků. Úspory beru jako povinnou disciplínu, samozřejmost, za kterou mě nikdo zvlášť chválit nebude. Šetří totiž všichni. Sám jsem to zemědělcům připomínal, když jsem je informoval, že letos poprvé po letech dostanou menší celkové dotace,“komentuje své první kroky ministr zemědělství Ivan Fuksa...

…konkurenceschopnost našeho zemědělství však nemůže stát na dotacích. O prosperitě českých zemědělců nakonec rozhodnou každodenní volby lidí v obchodech. „Spotřebitelé rozhodnou, jestli jejich peníze podpoří české výrobce nebo třeba holandské. Francouzi či Rakušané se rozhodně nestydí podporovat své domácí výrobky. Měli bychom si na to zvyknout i my. Ministr Fuksa může rozhodně počítat s mou pomocí i při propagaci českých potravin,“ podpořil ministra zemědělství i premiér Petr Nečas. (Zdroj Mze, 1.11.2010)

Dobrá rada z úst premiéra je nad zlato. Sedláku poraď si, jak umíš! Český spotřebitel dostal úkol kupovat české potraviny.

Spotřebiteli, vezmi premiéra za slovo! Konzumuj jen české výrobky! Jak spotřebitel pozná, že v rohlíku je česká mouka, v uzeninách české maso a v pivě český slad, to moudrý rádce z premiérského křesla doposud neporadil. Třeba to jednou napraví.

1 komentář:

  1. no jak to spotřebitel pozná? no přece jako rakušan nebo němec!!Jde k českému sedlákovi pro zeleninu a ovoce k českému řezníkovi pro maso a uzeniny!zajde k českému pekaři pro čerstvé pečivo k uzenému a zaleje pivem z českého pivovaru:-))))) sedláků dělajících zeleninu a ovoce je v každé vsi plno o trzích ani nemluvě pekař a řezník je na každém rohu!!ale asi nestačí tak by to chtělo vekovýrobu!!!!!

    OdpovědětVymazat