Google

pátek 12. listopadu 2010

Pražané v pasti.

Dnes a zítra mají lidé poslední možnost koupit si předplacený kupon na papírovou tramvajenku. Od pondělka už bude Dopravní podnik jízdné nahrávat jen na elektronickou kartu Opencard. "Zatím jsme vydali asi 560 tisíc kusů karty Opencard," říká mluvčí projektu .

Kdo chce po Praze jezdit i nadále za stejné ceny jako nyní, musí při založení Opencard podepsat velmi nevýhodné podmínky a nebývale široký souhlas se zpracováním osobních údajů. V podmínkách se například píše, že pražský magistrát může lidem bez předchozího upozornění z karty strhávat peníze, a to za "splatné i nesplatné" pohledávky. Může jít třeba o různé pokuty.

Držitelům Opencard vystavené na jejich jméno také nesmí vadit, když správcovská firma Haguess jednostranně vyhlásí "situaci okamžité reakce", a funkce na kartě jim na blíže neurčenou dobu a bez nároku na náhradu škody zablokuje.

Podpisem podmínek k Opencard se cestující zavazuje také k tomu, že si bude veškeré informace o změnách v ceníku nebo pravidlech Opencard zjišťovat sám. A jejich osobní údaje bude magistrát archivovat ještě pět let poté, co kartu přestanou používat a vrátí ji.

Žádné komentáře:

Okomentovat