Google

sobota 9. října 2010

Mléčné automaty přestávají být módou.

Prodej mléka z automatů mírně ožívá


Automaty na mléko zažívají u spotřebitelů zvýšený zájem. „Nyní nastává oživení a mlékomaty se začnou otevírat ve větším množství,“ vyjádřil přesvědčení prezident Agrární komory ČR Jan Veleba.




Společnost Agri Toko totiž v pondělí 4. října otevřela v největším středočeském městě v Kladně svůj 150. mlékomat v České republice. Jan Veleba se zúčastnil slavnostního přestřižení pásky ministrem zemědělství Ivanem Fuksou a primátorem Kladna Danem Jiránkem.


Mléko do kladenského automatu dováží firma Hole nacházející se nedaleko Velkých Přílep v okrese Praha-západ. Majitel firmy Oldřich Poláček řekl, že v Praze a Středočeském kraji vlastní čtyři automaty a do jednoho dalšího mléko dováží. Přímo v Kladně otevřel druhý automat. „Do prvního automatu dovážíme 200 litrů denně a vždy je prázdný. Lidé se zřejmě našeho mléka nebojí,“ uvedl Poláček. Dodal, že investice do jednoho automatu se pohybují kolem 850 000 korun. „Máme spočítáno, že pokud prodáme z jednoho automatu 160 litrů mléka denně, investice se nám vrátí do pěti let,“ uvedl Poláček. Denně z celkového množství nadojeného mléka dva tisíce litrů jde do automatů 700 litrů mléka.
(Zdroj: AK ČR,9.10.2010)


Žádné komentáře:

Okomentovat