Google

úterý 27. července 2010

Potraviny za pár korun. Z jakých asi surovin?

Takováto cenovka musí každému doslova vyrazit dech: jogurt za tři koruny, tvaroh za devět korun a jablečný džus za dvanáct korun.

V České republice už delší dobu zuří cenová válka řetězců. A hlavní zbraň se jmenuje jednoduše: privátní značka. Jde o výrobek, který klasickou cestou vyprodukuje potravinářská firma. Na pultech se však prodává pod logem samotného řetězce.

„Není skutečně možné vyrobit jogurt za tři koruny, špekáčky za 39 korun za kilo nebo pivo za 3,90 koruny,“ zdůrazňuje DanaVečeřová z Potravinářské komory ČR.
Prezident Agrární komory Jan Veleba upozorňuje: Takové věci jako u nás by si řetězce jinde nedovolily

1 komentář:

  1. Aby v jogurtu nebylo vubec mleko, ale jen smes
    syrovatky se skrobem/a stalo se to bez postihu ze strany statu/ se muze stat jen v CR VK!

    OdpovědětVymazat