Google

pátek 12. června 2009

Vražda Soni Illeové stále neobjasněna.

Vražda jedenatřicetileté Soni Illeové z Radouňky u Jindřichova Hradce v zemi české sice nedosáhla takové publicity, zděšení a rozhořčení jako v minulosti například vraždy Anežky Hrůzové či Otylie Vranské. Je jiná doba, pražská media se nezajímají o události které nemají souvislost s vysokou politikou. Vražda ovšem je zločin v každé době.

S každým ubíhajícím dnem přibývají mezi obyvatelstvem Jindřichohradecka
hrůzné fámy, hypotézy i kritika policie, která na veřejnost vypouští jen kusé, všeobecné známé informace. Pátrání samozřejmě není jednoduché, když vrah má šestiměsíční náskok. V případu je mnoho záhad.

V pátek 19. prosince 2008 se v restauraci Max v Denisově ulici konal od 18 hodin večírek firmy Pollmann, jehož se Illeová zúčastnila. Asi v půl jedenácté se účastníci oslavy rozhodli přesunout do Paradise Clubu. V té době Illeová volala tchánovi, který pro ni měl autem přijet, aby pro ni nejezdil, že se ještě zdrží a domů přijede taxíkem.

Jak dál se společnost bavila, zveřejněno nebylo. Policie vypátrala, že
okolo půl třetí ráno byla Illeová viděna před barem, údajně seděla na obrubníka. A to je jedna z prvních velkých záhad. V té době byla teplota vzduchu asi +1°C, tedy téměř mrzlo, proč byla bez kabátu venku? Oblečení a mobil nechala v šatně.

Podle dalšího zjištění policie byla
v půl čtvrté spatřena na lavičce v parku, ve společnosti neznámého muže. Hodinu vydržela venku bež zimního oblečení? To je poslední svědectví, kdy byla spatřena živá.


Ráno ji manžel (měli svatbu před třemi měsíci) volal na mobil, ale marně. V poledne se dozvěděl, že oblečení i mobil zůstaly v šatně. Po poledni se obrátil na policii, která zahájila pátrání.

V neděli dopoledne hasiči na člunech prohledávali hladinu rybníku Malý Vajgar. V pondělí pátrání pokračovalo. Policisté prohledávali domy, všechna možná zákoutí, sklepení a podobně v okolí Paradis clubu a trasy, kterou mohla žena absolvovat cestou domů. Po dohodě s Povodím Vltavy byla snížena i hladina řeky. Ve čtvrtek kolem 10. hodiny začala kolem břehů Nežárky další pátrací akce.

Veškeré pátrání po Illeové bylo bezvýsledné až do
1. března 2009, kdy náhodný rybář objevil mrtvé tělo ve vodách Nežárky, nedaleko jezu Metel u vesnice Val. Jednalo se o tělo Soni Illeové, a pitva ukázala, že byla zavražděna.

24. května 2009 kriminalisté zveřejnili identikit muže, který se měl v noci 20. prosince v půl čtvrté ráno setkat se zavražděnou ženou v Husových sadech v J. Hradci.

Jedná se o muže 175 cm vysoké střední postavy, má tmavé vlasy a vousy, tzv. strniště. Nosí dioptrické brýle, typu retro. Brýle stejného typu měl herec Jiří Macháček, který ztvárnil hlavní roli v českém filmu Medvídek. V levém uchu má muž dvě náušnice – kroužky. Oblečený byl do riflí a delší tmavé bundy na zip, která je na zádech ozdobena přibližně deseticentimetrovými písmeny. Na hlavě měl tmavou čepici z pružného materiálu a na rukách tmavé rukavice. Hovoří česky, bez přízvuku.
Policie důkladně pátrá po svědcích a sleduje názory obyvatelstva. Bratr zavražděné za dopadení pachatele vypsal odměnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat