Google

čtvrtek 11. června 2009

Lidovci pojedou vpravo i vlevo?

Nenávistné útoky protivníků odráží lidová strana už od svého vzniku v roce 1918. Útokům socialistů a liberálů jsou křesťanské strany vlastně vystaveny od poloviny 19. století.

Lidová strana je už devadesát let odepisována před každými svobodnými volbami, přesto se drží nad vodou. Že se pohybuje jen nad pětiprocentní hranicí, je zřejmě dáno neustálými nesmyslnými vnitřními spory (sociální cítění proti pragmatizmu) a vnějšími vlivy (klér). Připočte-li se, že všude v okolí je přítomný nadprůměrně silný český ateizmus, je pozice křesťanské strany vlastně zázrakem.

Předseda strany
Čunek jako řidič autobusu KDU-ČSL dělal, co bylo v jeho silách, jel sice tak, jak mu Svoboda radil, ale daleko nedojel. Po divoké jízdě, přejíždění z pruhu do pruhu a neustálých sporech s policií i ostatními uživateli silnic se dostal na krajnici a po nechutných tahanicích byl od volantu vlastními cestujícími vyhozen.

Ti, kteří s jeho způsobem řízení a se Svobodovým kibicováním nesouhlasili, vystoupili a čekají na nový autobus, který má řídit Kalousek. Ostatní, ve starém autobusu, věří novému řidiči Cyrilu Svobodovi, jenž slíbil jízdu v levém jízdním pruhu, na který si ovšem dělají nárok velké a silné autobusy socialistů a komunistů, z jejichž oken létají ostré hřebíky a skoby.

Od Kalouskova nového autobusu se očekává, že pojede v pravém pruhu, kde už se přískoky pohybuje otlučený autobus ODS. Bude záležet na spokojenosti cestujících (voličů ODS), zda - až si orgiemi unavený Topolánek zase splete brzdu s plynem - raději nevystoupí a nestopnou si Kalouska, který jako zkušený a opatrný řidič snad pojede plynuleji, avšak může být i dostatečně rychlý na to, aby využil každé Topolánkovy indispozice a snížil vzdálenost, případně ho předjel. (M.Veselý, 10.6.2009)

Žádné komentáře:

Okomentovat