Google

čtvrtek 23. dubna 2009

Soud na kleptomanii nedal.

Přestože údajně ani kapku alkoholu nevypije, přijížděla Češka opakovaně do Gmündu pro láhev whisky.

"Vinna, vinna, vinna!" zněl ke všem bodům obžaloby verdikt kremžského soudu, jemuž předsedal Max Gruber. Hlavní roli v soudním dramatu, plném pláče a výmluv, sehrála osmapadesátiletá česká občanka.

Obžalovaná dáma se na kole nebo autobusem pravidelně vydávala do gmündského supermarketu Eurospar, kde kupovala bez placení. Nevybírala si žádné obyčejné zboží, ale jen značkový alkohol (whisky) a kosmetiku. Neodradilo ji ani to, že už dříve kvůli krádeží byla v uvedeném obchodním domě několikrát zadržena a rakouským soudem potrestána.

"Už jste byla za krádež potrestána. Proč kradete. Pijete tolik nebo to pro někoho kradete?" ptal se předseda senátu Max Gruber.
"Nejsem normální," hájila se osmapadesátiletá česká důchodkyně, "když to na mně přijde, musím jít do obchodu a něco vzít, přestože mám s tím problémy. Nekouřím, ani nepiji žádný alkohol."
"Proč tedy to zboží berete?" ptal se soudce.
"Já sama nevím. Nic si neplánuji. Najednou to na mne přijde. Musím to udělat."

Kremžský soud ovšem na teátr české zlodějky nenaletěl, neuznal ji jako nemocnou kleptomanku a poslal ji na 18 měsíců do vězení.

1 komentář:

  1. Emancipace se rozjela: Čtyřiačtyřicetiletá žena, která se v noci z úterka na středu pokusila vyloupit čerpací stanici ve Vimperku, pořádně narazila. Sotva se s finanční hotovostí dala na útěk, skončila v rukách strážníků místní městské policie a vzápětí v policejní cele.

    OdpovědětVymazat