Google

čtvrtek 10. února 2011

Sociální dávky pro zahraniční mafie.

Prohlášení V. Klause o tom, že nezná špinavé peníze, rozneslo se rychle po celé Evropě. Mafiáni od Uralu po Lisabon začali balit rance nahromaděné špíny, aby využili ochoty československé prádelny. Špinavé peníze směnili za nemovitosti, které kupovali od záhadných restituentů, a začali prosazovat deregulaci nájemného. Když jim poslankyně Marvanová zařídila pronájmy těchto domů a bytů za smluvní ceny, zvýšily se ceny nájemného až stonásobně.

Dříve, než byla založena ODS, která sdružila naivní prosťáčky s veksláky a dalšími skladníky špinavých peněz, ministr financí Klaus stanovil kurs koruny podle veksláckého kursu 46 Kčs za dolar. Tímto zásahem "neoliberálního ekonoma" stát přišel jednou ránou o 2,5 bilionu korun.

Tím že zahraničním mafiánům bylo umožněno v ČR vlastnit domy a byty a vybírat neregulované nájemné, podstatná část peněz proudí do zahraničí. Z velké části jsou to státní sociální dávky, které nájemníci dostávají, když jejich základní příjmy na nájemné nestačí.

Nebyla by to ODS, aby se do lichvářských kšeftů s čímkoli aktivně nezapojila. Prodeje nejlukrativnějších nemovitostí a bytů probíhají hlavně tam, kde ODS řídí radnici. O tom jaké provize z nájmů městští zastupitelé dostávají, se nikde nechlubí. Podepsán pod tím je Václav Klaus (2006), který si tím opět sám sobě vynadal, neboť v roce 1993 označil liberalizaci nájemného za zrůdnost. (Jiří Krž, 10.2.2011)

1 komentář:

  1. Strejda strávil 2 roky v Jáchymově a když viděl jaká pakáž se dostala po 89 k moci tak skoro plakal,že to utrpení bylo marné.

    OdpovědětVymazat