Google

pátek 7. ledna 2011

Zlatá slova myslivecká.


„Uvědomme si jednu důležitou a stále platnou poučku, která říká, že geniální věci jsou jednoduché. Pokud totiž někdy nastane situace, že skutečně bude Zákon o myslivosti otevřen v Parlamentu, tak bude mít každá jasná představa cenu zlata, protože jen málokdo bude vědět, o čem mluví. Dosavadní praxe založená především na odmítání názorů ostatních asi nepřinese kvalitní normu, která by přežila desítky let.„Zdroj: Myslivost“

1 komentář:

  1. Honební a myslivecká legislativa7. ledna 2011 v 9:07

    Jsou jasné věci, které běžní lidoví lovci, ponejvíce z ČMMMJ (nesprávně myslivci), často z komunistických rodin, které obsadily ukradené honitby po vyházení myslivců postupně od r. 1946 v rámci komunistického Hradeckého programu neznají, nechtějí znát.

    Stydí se lidoví lovci, často dodnes pracující v bývalých JZD za svou minulost, své rodiče, prarodiče?

    Jedná se i o zamlčované prvky z předválečné HONEBNÍ legislativy, respektive z rakouských, říšských (zemských) HONEBNÍCH PATENTŮ.

    Tj. obnovit vlastnická práva - nedělitelnost vlastnictví a práva lovu k pozemku. Vlastnictví lovné zvěře obnovit, aby opět zvěř patřila vlastníkovi pozemku na kterém se nachází, nebo právě přelétá.

    v Rakousku, Německu to tak funguje.

    Nezapomínejme, že základní norma řešící občansko právní vztahy - např. nájmy - Občanský zákoník 40/1964 sb. se také dosud nevymanil z komunistických změn. Z komunistických zákonů o myslivosti 225/1947, 23/1962 se dodnes vychází včetně názvu č.449/2001 zákon o myslivosti, včetně novel.

    OdpovědětVymazat