Google

středa 19. ledna 2011

Velebovo hrdinné tažení proti německému masu.

To, co je dnes slyšet od představitelů českých zemědělských organizací, musí probudit všechny zakomplexované čecháčky. Lstivý Germán nás chce zničit za pomoci otrávených potravin. Proto Státní veterinární správa chrlí zprávy o každém německém dioxinu.


Argumentace, že německé, dioxinem údajně otrávené maso, zaplaví české pulty a vyhubí českého spotřebitele i českého zemědělce, připomíná padesátá léta, kdy ze stránek novin na českého čtenáře vyskakovala karikatura Konráda Adenaura, zlého imperialisty a revanšisty.


Prezident Agrární komory Veleba se vyhoupl na koně a jako Jednooký z Trocnova vyhlašuje tažení proti německému masu, ve skutečnosti proti nerovným dotacím. Za Velebou klusají bojovníci ze Státní veterinární správy, kteří objevováním objeveného chtějí dokázat, že nejsou zbyteční.


Skandál s dioxinem je hlavně německým skandálem. To že byl regionální průšvih objeven a nebyl ututlán, jako by se to stalo ve většině východoevropských zemích, ale rozmazán, je zřejmě výsledek nějakého vnitřního politického problému v německém zemědělství. Za to, že spolková ministryně zemědělství Aigner v Bruselu obhajuje dotace pro východoněmecké kolchozy, na úkor tradičních sedláků ze starých spolkových zemí, velkou chválu čekat nemůže. (Jiří Krž, 19.1.2011)

1 komentář: