Google

neděle 19. prosince 2010

Praha je schopna rozkrást celou EU.

Na ministerstvo životního prostředí tečou a pravděpodobně ještě více potečou peníze z EU. Nedohledná hromada peněz, z kterých lze brát, legálně i nelegálně.


Kdo to vymyslel není zatím známo, je však známo že strážce kasy ODS Langer prosadil na MŽP doposud spolehlivou kádrovou rezervu Drobila, jenž v budoucnu měl převzít všechny funkce, včetně té premiérské. K přenášení peněz z MŽP do pokladny ODS byli určeni Fibinger (zastupuje i vyššího padrona) a Knetig. Nevidět tento dobře připravený transport měl náměstek Michálek.


Bohužel Michálek viděl a slyšel, a tak hledal pomoc u Nečase. Nečas nutně potřebuje prachy pro stranu, aby si mohl zaplatit popularitu a prefence, a tak mohl být nadále premiérem. Nečas ovšem neví, že Drobil neměl za úkol vytvořit půlmiliardový fond proto, aby Nečase podporoval, ale aby ho nahradil (nebo vykousal).


Michálek šel za Johnem a řekl mu, o co jde. John ve vládní protikorupční příručce nalistuje příslušnou kapitolu a zjistí, že jemu se zatím nic stát nemůže. Zjistí také, že policejní prezident o akci nejen ví, ale má ji dokonce krýt.


Než se John rozhodl pro odvolání policejního prezidenta Martinů, rozhodne se akci krýt prezident ČR a vydá se osobně na Drobilovo ministerstvo, kde dlouhá léta nebyl. Po odchodu z MŽP Klaus 9.11.2010 spokojeně prohlásí, že na ministerstvo se konečně vrátil rozum.


Klaus si 1. prosince na Hrad obratem volá nikoli Johna, nikoli Nečase, ale policejního prezidenta Martinů, kterého se John chce zbavit. Zřejmě mu udělil rady jak odvracet pozornost médií. Ministra vnitra Johna si Klaus na kobereček předvolal až 3. prosince.


Ministr ŽP Drobil 14. prosince na ministerstvu provedl hysterickou čistku.

Drobil preventivně vyhazuje Michálka, který o jeho korupčním jednání informuje media. Michálek se ovšem brání.


Tlak na Drobila se zvyšuje tak, že se ho zastává premiér Nečas, jenž stále není schopen pochopit, že tento tunel v dohledné době dostavěn nebude. Nečas Drobila hájí i po jeho odstoupení. Nečase zase hájí Klaus. Takže není třeba moc přemýšlet, kdo všechno má o peníze z neustále kritizované EU zájem.


ODS ovšem o peníze bojuje na více frontách. V Praze zuřil boj o obsazení radnice partičkou, která za 20 mld měla připravenu zakázku na pražskou čističku - největší pražskou veřejnou zakázku současnosti,z níž půl mld. měla dostat ODS. Opozice na pražské radnici se snaží inkriminovanou zakázku zastavit. Radní nechávají zavřít celé náměstí, aby je pražský lid nerušil. Boj dopadá pro partičku ODS na pražské radnici dobře. Mnoho psů, zajícova smrt - otázkou je, jestli na čističku nějaké finance zbudou. (Jiří Krž)

2 komentáře:

  1. Moc dobre. Naprosty souhlas!Pockejte ten rev!

    OdpovědětVymazat
  2. Nejhorší na tom je, že těm zlodějům už ani nepřijde,že dělají něco špatného. U nich je tohle standardní chování.

    OdpovědětVymazat