Google

úterý 23. listopadu 2010

Léky v ČR jsou nehorázně předražené.

Jakýkoliv běžný lék v Indii je zpravidla 10 x až 20x lacinější než jeho ekvivalent prodávaný v ČR.V Indii, kde je zdravotní péče nejméně na stejné úrovni jako v ČR, se v ordinacích a na pohotovostích neplatí žádné "julínkovné" ani položky na receptu. Neplatí nic ani cizinci.

První,c o by tedy měl udělat český ministr zdravotnictví, je návštěva Indie, aby zjistil, jak to dělají, že mají dvacetkrát lacinější léky, než my v ČR. Až to zjistí a zavede příslušná opatření i u nás, klesnou výdaje na léky ze zdravotního pojištění o jeden řád a bude dostatek peněz zaplatit lékaře.

Bývalý bankovní úředník a propagátor RVHP Václav Klaus a jeho přisluhovači obelhali důvěřivé občany, když tvrdili, že trh vyřeší vše. Všechny české státní farmaceutické firmy byly zprivatizovány, čímž se změnil jejich význam. Místo toho, aby byly součástí vyspělého a levného státního zdravotnického systému, tak se vrhly pouze na vydělávání peněz a neštítí se kvůli tomu ožebračovat občany i lékaře.

Levné zdravotnictví pro všechny, které se tak nelíbí Julínkovi (dr.Smrt), je patrně schopen zajistit jedině takový farmaceutický průmysl, který je ve vlastnictví státu. To se vědělo už v dobách c. a k. monarchie. (Jiří Krž, 23.11.2010)

4 komentáře:

  1. Uz od dob "pohrebniho satu" se o zdravotnictvi mlzi a dela vse pro to, aby v CR skoncilo stejne, jako v USA. Bylo drahe a "jen pro nekoho"!
    Julda, maly a snajdr tomu jen dali korunu.

    OdpovědětVymazat
  2. Z Indie a Číny pochází mnoho falšovaných léků jako antibiotika a prostředky na potenci. Pravděpodobně dochází vinou lékových falzifikátů i k úmrtím pro příměsi nebo neúčinnost.

    OdpovědětVymazat
  3. MUDr. Mathias Rath a jeho společníci. (Prosím neplést s naším doktorem Rathem), který podal u Mezinárodního soudního dvora v Haagu žalobu na farmaceutické firmy. Obsáhlé podání obviňuje světové farmaceutické korporace a vedoucí světové politiky ze zločinného spolčení, genocidy, zločinů proti lidskosti a válečných zločinů.

    OdpovědětVymazat
  4. Peníze přicházející na mzdy ve zdravotnictví jsou pouze zlomkem celkových nákladů. Stomiliardové částky přicházející do zdravotnictví přímo či nepřímo z kapes občanů jsou rozkrádány chamtivými kupčíky s lidským zdravím, kořistnickými zahraničními farmaceutickými firmami a narůstajícím houfem tuzemských parazitů.

    OdpovědětVymazat