Google

středa 15. září 2010

Ukradená rakouská stříkačka nalezena v Klatovech.

"Nad tím, co všechno lidé kradou, zůstává rozum stát," říká Martin Keisenbeissen, velitel hasičů z pohraniční rakouské obce Schlag (5 km od Chlumu u Třeboně). Tamním hasičům totiž se z hasičské zbrojnice koncem srpna ztratilo hasičské auto, 19 let starý Mercedes-Benz. Bylo nalezeno v Klatovech, což je ve vzdálenosti 150 km.

V současnosti auto už je v Rakousku, čeká se na rozhodnutí státního zástupce, aby mohlo být předáno hasičům ve Schlagu. Záhadou pro rakouské hasiče je, že auto je kompletní, jak bylo před krádeží, pouze na na tachometru je o 3.000 kilometrů víc, byla odstraněny modré majáky a zabarvena loga na dveřích. Místo majáků byl na střeše hledací světlomet. V kabině byly uložené i původní rakouské registrační značky.

Velitel hasičů ze Schlagu si nedovede vysvětlit, proč zloději ukradli právě jejich auto a jak je možné, že s ním mohli najezdit 3.000 km, proč nic z auta nevybrali, nepoškodili a ani nezanechali žádné stopy. Hasiči ze Schlagu asi na krádeži vydělali, protože zřejmě dostanou nové auto, i když to navrácené je v dobrém technickém stavu.

Žádné komentáře:

Okomentovat