Google

pátek 11. června 2010

Polní zvěř je obětí zemědělské megalomanie.

Těžko se mezi zkušenými zemědělci, kteří vyrostli a žijí na venkově, najde jedinec, který má radost z toho, že sekačkou, řezačkou či mulčovačem na louce zahubí ukrytá mláďata polní a lesní zvěře. Bohužel v českém zemědělství jsou zásluhou megalománských honů počty zahubené zvěře mnohem větší než na malých plochách v okolních zemích, kde má zvěř možnost schovat se na mezi nebo na pozemku souseda.

Sečení luk se nelíbí ochráncům přírody ani myslivcům. V období senoseče o sobě především myslivci dávají vědět v mediích, protože cítí výjimečnou možnost velkoměstskému obyvatelstvu se představovat se svátozáří kolem hlav. Útočí přitom na zemědělce, že nepoužívají na sekačkách drahé plašiče že mysliveckým společnostem s předstihem neoznamují úmysl vyjet na louky se sekačkami.

To, že myslivecké společnosti nevědí, co se děje v jejich honitbách, které obyčejně užívají bezplatně nebo za symbolický dvoukorunový nájem, je usvědčuje z toho, že mimo lovu zvěře na maso nemají o dění na honebních pozemcích zájem. Jinak by si myslivci louky snadno pohlídali. Zdá se, že pro ně je těžké pochopit, že v zemědělství se nepracuje podle plánu, ale podle počasí, stavu techniky atd. (F. Novotný, 11.6.2010)

1 komentář:

  1. Souhlasím naprosto s Vámi.
    Jsem jednoznačný zastánce toho aby byla myslivost a všechno co naši otcové a dědové dělali v minulosti zrušeno. Veškerá zvěř je naprosto zbytečná a myslivci nejsou nic jiného než banda nenažraných žroutů která myslí jen na to MASO. Bude mnohem lepší když se na zvířata budem jezdit dívat do německa do rakouska. Do krásné přírody do švýcarska a oni z nás budou mít parádní ekonomický prospěch. Zkrátka jim tam ty penízky odvezem. . . .
    Český myslivec není nic jiného než stupidní, lenivý a "nenažraný" bulík který vidí jenom to maso. . . . . . A vlastně žádný z českých myslivců nic neumí a nikdy nic nedokázal . . . Zvláště zemědělci by to měli vědět nejlíp jak to všude ve světě dělají nejlíp a oni pak nemůžou vykrmit ani prase ani hovězí protože se jim to nevyplácí. Oni to s námi myslí tak dobře ty západní země !!! Tak si ti myslivci vezměte ponaučení z toho zemědělství !
    S pozdravem MYSLIVEC.

    OdpovědětVymazat