Google

pátek 2. dubna 2010

ODS nechce kozu jako sousedi, chce, aby jim chcípla.

Nečinnost vlády ODS při čerpání dotací z fondů Evropské unie v nedávné minulosti zapříčinila, že Česká republika přišla o stovky miliard korun, které mohla získat z fondů dotovaných Evropskou unií. Tyto prostředky mohly vytvořit tisíce nových pracovních míst po celé ČR, zabránit krachu podniků postihnutých krizí a zmírnit dopady finanční krize na všechny občany České republiky.

ODS připomíná chalupníka, který nechce takovou kozu jako soused, ale chce, aby mu chcípla. Vláda ODS nechtěla být jako vláda belgická či jiné vlády v zemích EU, nechtěla, aby se v ČR dostaly peníze k běžným lidem, aby se zvýšila nezaměstnanost a životní úroveň.

Belgická vláda vyčerpala 61,1 % prostředků. V případě České republiky by to představovalo více než 400 miliard, tedy oproti reálnému stavu rozdíl více než 260 miliard korun. Kdyby vláda ODS vyvinula snahu aspoň jako vláda belgická, mohla Česká republika získat dalších 260 miliard korun. Podle monitorovací zprávy je čerpání České republiky v 6 operačních programech dokonce pod 5 %. Navíc u všech těchto programů hrozí reálné vrácení prostředků z fondů EU do Bruselu.

ODS měla velkou možnost oddálit příchod krize do ČR a zmírnit její dopady. Prostředky z fondů EU byly určeny pro celou českou společnost a ekonomiku. Nezájem vlády ODS však znemožnil jejich čerpání. Kvůli opovrhování občany ČR přišlo 10,5 milionu lidí o šanci zvýšit svou životní úroveň. Desetitisíce občanů přišly o zaměstnání.(Cortéz,2.4.2010)

6 komentářů:

  1. Rudý včera, modrý dnes – to je zloděj z ODS!
    Táta komouš, udavač - já na prachy vysavač!
    IQ tykve, bodrý smích - s tunel dědkem Topol pích!
    Sem tam malá provize - to je zlodějů TOP vize!
    Já se za to nestydím – modré lejno uvidím!
    Po ODSácích potopa - za to může Evropa!
    Na všechno maj recept jistý - jen nevolte komunisty!
    Modrá šance - ty ji máš, s důchodem se neshledáš!
    My jsme středem vesmíru - rakve budou na míru!
    Program, vize, ideje – v ODS se krade jen!
    Tupolánek, Nečas, Bém - ještě něco rozkradem!
    ODS program nebude – stačí strašit natvrdlé,
    k tomu máme modrý tým, zbyde z něj jen smrad a dým!

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké a pravdivé!

    OdpovědětVymazat
  3. A kde prosím byste jako spolufinancování získali zpravidla potřebných 50% z tuzemských zdrojů?

    Kdo by vám je půjčil, a kdo by zde deklarovaných 260 miliard plus úroky splácel?

    OdpovědětVymazat
  4. Chce to jen používat prostředky na rozumné věci. Cyklostezku 120 mega/km,3x předražené dálnice,western za 38 mega, 2x léky to nejsou - Czech invest ano!

    OdpovědětVymazat
  5. To Posluchač: Zřejmě možnosti jsou. Primator Thoma v Č.Budějovicích sehnal peníze na stavbu zbytečného přístavu pro turisty,teď plánuje cyklostezky, ve Stromovce skybordordovbou dráhu za další desítky milionů, zbourání hystorických čtvrtí a na jejich místě výstavbu obchodních center. Kdo tam bude kupovat, když v jižních Čechách jsou nyní nejmenší mzdy?

    OdpovědětVymazat
  6. prachům dostali za privatiztace a stálo nás to 700 miliard! ODS blya vždy proti Unii a zahraničním investicím, přitom se ukázalo že LHAL! Přílib peněz z investic 8.5x převýšil pobídky! ODS dokáaže jen lhát a krást, rpotože ani její voliči NCI jiného neumí a žádné hodnoty nevytváří (90% živnostíků jsou překupníci a do rozpoštu odvádí jen 2% jeho příjmů) čili žijí na úkor jiných.

    OdpovědětVymazat