Google

středa 7. října 2009

Skandál v novozélanském zemědělství.

Idol postsocialistických zemědělských ekonomů, největší novozélandský producent mléka rodinný podnik Crafar Farm, chovající 20.000 krav, je v likvidaci. Oznámil to "New Zealand Herald"

Dluh rodinného podniku dosáhl 100 milionů euro a jeho situace byla katastrofální. Věřitelé na Crafar Farm vyhlásili konkurs. Nyní už je v držení konkurzního správce. Produkce mléka tak během konkurzního řízení pokračuje.

22 provozoven farmy se nachází na severním ostrově. Rodinná firma, sledující pouze zisk, byla v minulosti opakovaně odsouzena za porušování ochrany životního prostředí a dobrých životních podmínek zvířat. Šokující video, které se nedávno objevilo na internetu, na němž desítky zvířat umírají žízní, bylo posledním hřebíkem do rakve. Po zákroku veterinářů byla zvířata utracena.

Rovněž mlékárna Forderra dala podnět k likvidaci Crafar Farm, měla obavy, aby nedošlo k poškození pověsti novozélandských mléčných výrobků. Ministr zemědělství David Carter nařídil vyšetřování na farmě Alana Crafera Společnost Fonterra se důrazně distancuje od drastického zacházení se zvířaty, k němuž na farmě docházelo. O farmu mají velký zájem čínští zemědělci.

1 komentář:

  1. To je chybný, pokud vás probudí k dojmu, že Nový Zéland ceny mléka byly na vině za platební neschopnosti. Ve skutečnosti, důvodem je, že Crafar farem vzrostl v posledních letech, příliš mnoho příliš rychle, že vzniknou velké dluhy, a to zejména Mangagement obrovské problémy. Postrádají infrastrukturu a vzdělané pracovní síly,

    OdpovědětVymazat