"Vápník, který je obsažen v mléku podporuje u dětí nejen růst kostí, ale také ve vyšším věku snižuje riziko mrtvice." uvádí v časopise "Heart" společná odborná zpráva australského lékařského výzkumného institutu Queensland a britské Univerzity Bristol.
Výzkum stravování byl proveden v 1.343 anglických a skotských rodinách. Týmům výzkumníků se podařilo sledovat od narození život 4.374 lidí narozených v letech 1937 až 1939.
Do roku 2005 jedna třetina sledovaných lidí zemřela: z toho 497 na rakovinu, 366 na kardiovaskulární onemocnění a 120 na mrtvici. Studie však ukázala, že v rodinách, v nichž se konzumovalo velké množství mléčných produktů, byla menší úmrtnost a lidé se dožívají vyššího věku.
Výzkum stravování byl proveden v 1.343 anglických a skotských rodinách. Týmům výzkumníků se podařilo sledovat od narození život 4.374 lidí narozených v letech 1937 až 1939.
Do roku 2005 jedna třetina sledovaných lidí zemřela: z toho 497 na rakovinu, 366 na kardiovaskulární onemocnění a 120 na mrtvici. Studie však ukázala, že v rodinách, v nichž se konzumovalo velké množství mléčných produktů, byla menší úmrtnost a lidé se dožívají vyššího věku.
Žádné komentáře:
Okomentovat